Share

Защо професионалното събиране на строителни отпадъци е за предпочитане?

Защо професионалното събиране на строителни отпадъци е за предпочитане?

Събиране и извозване на строителни отпадъциБързото и многообхватно развитие на строителния сектор води до генериране на голямо количество неопасни строителни отпадъци. Според действащия Закон за управление на отпадъците, получените в резултат на строителни и ремонтни дейности такива е забранено да се изхвърлят на нерегламентирани за това места, например в общите контейнери за битова смет.

Ако количеството им не е голямо, се изисква да се поставят в чували до кофите за боклук. При по-голям обем трябва да се потърси лицензирана фирма, която предоставя услуги за събиране и извозване на строителни отпадъци.

Много отпадъци като тухли, керемиди, натрошена мазилка, остатъци от покриви, стара дограма, плочки и др. се натрупват при демонтиране, ремонти и строителство на големи обекти. В такива случаи трябва да се потърсят професионалните услуги на фирма, която е тясно специализирана в дейности по събирането на неопасните строителни отпадъци и транспортирането им на специални площадки.

Предимствата, които ще си осигурите при професионалното събиране на строителните отпадъци, са в различни направления.

Избегнат риск от глоба или злополука

Ако става въпрос за голямо количество строителни отпадъци от ремонт на жилището ви и решите да ги оставите до останалия боклук или да ги изхвърлите на друго място, ще подлежите на глоба от общината. Освен това, ако сами решите да се справите с отпадъците, има опасност да се нараните.

По-бърз процес на събиране

Професионалистите от фирмата много по-бързо и умело ще съберат всички отпадъци, спазвайки мерките на безопасност, а и за вас ще бъде по-удобно. Преди самия процес обикновено се прави преценка на място и се определя оферта според обема на отпадъците.

Спазени законодателни стандарти

Фирмата притежава необходимите разрешителни и извършва своята дейност съгласно законодателните стандарти и изисквания. Така че може да се доверите и при договор с нея няма да имате проблем със закона.

Професионализъм

Опитът на специализираните фирми им дава възможност да приложат професионален подход към различните видове отпадъци  – дърво, стъкло, бетон и др. При изпълнение на всеки проект подхождат индивидуално, в зависимост от обекта и условията, което гарантира качество на услугата.

Подходящо оборудване

Едно от най-важните неща при събиране на отпадъци е подходящото оборудване. Фирмата, която ще почисти отпадъците ви, притежава голям набор от машини и друго оборудване, което е нужно за работа при всякакви условия. Камионите, на които става товаренето на отпадъците, обикновено поемат товар над 3.5 т.

За да не се замърсява прилежащият терен, след всеки проведен ремонт или приключен строителен обект отпадъците трябва своевременно да бъдат извозени. Само фирма, специализирана в тази дейност, ще може да разработи кратък маршрут, по който след събирането им да ги извози до определеното за целта място. Голямо удобство е, ако това може да стане не само в рамките на населеното място, но и в цялата страна.

Събирането и извозването на неопасните строителни отпадъци до площадка са само първите етапи от дейностите по отношение на намаляването им и постигане на националната цел за повторната им употреба, третиране и рециклиране. А това е не само рентабилно, но и гарантира по-голямо опазване на околната среда.

Share post:

Leave A Comment

Your email is safe with us.