Share

Какво да правим със строителните отпадъци след ремонт и строителни дейности

Какво да правим със строителните отпадъци след ремонт и строителни дейности

Извозване на строителни отпадъци

По време на ремонтни и строителни дейности на обекти като кооперации, бизнес сгради, търговски центрове, големи автокъщи и др. винаги се генерират големи количества отпадъци. Те пречат на работниците да се движат спокойно на строителната площадка и да извършват дейностите си по план, а също и замърсяват въздуха с много прах и миризми. След приключване на ремонта или строителството също се генерират много отпадъци най-вече от довършителните работи.

Какво да правим с натрупаните отпадъци?

Ако става въпрос за освежаващ или по-малък ремонт на вашия дом, можете да напълните отпадъците в няколко чувала, а после да ги поставите до контейнерите за битова смет. Но при определени случаи няма да бъде по силите и възможностите ви да се справите сами например след:

  • основен ремонт на жилището;
  • демонтиране на стари сгради;
  • изграждане на жилищни сгради, вили, гаражи, бараки и др.;
  • ремонт на складове, магазини, офиси и др.

Това, което трябва да направите, е да потърсите специализирана фирма, която да натовари и извози строителните отпадъци до специално обособени за целта площадки.

 

Кои са предимствата на извозването на отпадъци от фирма?

Лицензираната фирма, чиито услуги ще потърсите, е отлична алтернатива да се освободите от строителните отпадъци поради следните преимущества:

  • Спестено време от организиране на събирането и извозването със собствени ресурси;
  • Икономия на средства при извозване на голям обем строителни отпадъци;
  • Едновременно отстраняване на отпадъци от различно естество като тухли, керемиди, бетон, прозорци, врати, плочки и др.;
  • Извозване на отпадъците на места, регламентирани за целта за последващи обработка и рециклиране.

Как става извозването на строителните отпадъци?

Преди самото извозване представители на фирмата ще дойдат на място, за да преценят вида и количеството на отпадъците, за да ви предложат оферта. Може да потърсите услугите на фирма, която има право да събира и транспортира строителни отпадъци на територията на цялата страна. В задълженията влиза и изработването на възможно най-краткия маршрут, по който да стане извозването.

Самото транспортиране се извършва със специализирана техника, обикновено камиони с голяма товароносимост – от 10 до 25 т. Затова много големи строителни компании, въпреки че притежават своя специализирана техника, се нуждаят от услугите на подобни фирми.

Някои фирми организират събирането на отпадъците в специални контейнери с вместимост 4-10 куб. м или в контейнеровози, които транспортират до мястото за изхвърляне.

След премахване на отпадъците терените, на които са били, се подравняват при нужда със специални машини. Ако избраната от вас фирма за извозване на отпадъците извършва и услуга почистване не само на работната площадка, но и на самите помещения, може да изискате да почисти от прах и отломки. Професионалистите разполагат с техника и инструменти, необходими за извършване на тези дейности.

Извозването на неопасни строителни отпадъци след строителни и ремонтни дейности от професионална фирма гарантира законност, удобство и безопасност. Поддържането на чистота на територията на жилищни и други сгради е важно за здравето на хората, затова отпадъците трябва да бъдат премахвани своевременно.

Share post:

Leave A Comment

Your email is safe with us.